Vi skal vise oss frem

Når vi reiser på jamboree så viser vi samtidig frem norsk speiding til speidere fra hele verden. Det er lett å glemme at speiding foregår på forskjellig måte rundt om i verden, men det blir tydelig når alle bor så tett. Mange spør oss også om hva vi driver med hjemme i Norge, hva vi fokuserer på og hva vi lærer. Slike spørsmål kan være vanskelig å svare på, særlig hvis du ikke har tenkt på det på forhånd.

Før vi reiser

Vi Derfor vil vi utfordre troppene, ISTerne og staben til å snakke litt sammen om hva vi gjør og hvordan vi driver FØR vi reiser. I tillegg til at det er en bra måte å få bedre selvinnsikt på, så er det en litt spennende måte å komme inn i jamboree-tenkemåten. For i Amerika kommer du til å få mange spørsmål om nettopp disse tingene. Det vil også være mange som følger med på hva du gjør, og som dermed får et inntrykk av hvordan speidere i Norge er

Her er noen innfallsvinkler:

  • Hva svarer du når en speider fra Estland spør deg om hva du lærer i speideren i Norge?
  • Hva kommer en brasiliansk speider til å fortelle andre speidere hjemme etter leiren? Var de norske naboene strenge eller godt organiserte? Gjorde de noe som vi burde gjøre i Brasil? Hvem lagde maten? Hva slags morgensamlinger hadde de?
  • Hva kan dere lære bort av leker og konkurranser?
  • De indonesiske naboene deres synes dere er veldig eksotiske og vil vite litt mer om Norge, hva kan dere vise og fortelle?
  • En patrulje spiser middag hos en gambisk tropp og lærer om hvordan speiderne der bidrar i lokalmiljøet sitt. Så er det de norske sin tur til å fortelle om hva de gjør lokalt der de bor.
  • Hvordan kan andre speidere se at vi er ekstra opptatt av friluftsliv i norsk speiding?
2017-02-05T13:41:19+00:00