Jamboree er et fint sted å få nye venner – og et fint sted å møte igjen gamle venner fra tidligere leire. Den norske kontingentledelsen var spente på om de kom til å se igjen en god venn fra Australia på jamboreen i West-Virginia.

Jamboburgerbaren på Nord 2017 ble et populært serveringssted.

Var du innom Jamboburgerbaren på Nord 2017? Det var kontingentledelsen for årets jamboree som dro i gang burgerbaren for å fortelle norske speidere om jamboreen. Men den viktigste personen i burgerbaren var en australsk speiderleder. Matthew Minski var på Nord 2017 sammen med flere andre australske speidere og skulle jobbe i burgerbaren. Heldigvis hadde han hatt sommerjobb på ei burgersjappe i hjemlandet da han var yngre, så han organiserte hele burgerbaren på en super måte. I tillegg gjorde han mye for at alle roverne og lederne som jobba med å lage burgere, hadde det gøy på jobb.

Da vi tok farvel med Matthew i Bodø, var han veldig usikker på om han ville få plass i den australske kontingenten til jamboreen i West-Virginia.

Matthew hadde tatt med tre esker sjokoladekjeks fra Australia. Den ene ble delt ut til medlemmene i den norske staben.

Gleden var derfor stor da Matthew dukka opp i det norske hovedkvarteret her på jamboreen i West-Virginia. Han hadde med ei eske sjokoladekjeks til oss, som han hadde tatt med fra Australia. Han er på jamboreen som IST, og det var et hyggelig gjensyn for alle som hadde jobba på Jamboburger i Bodø.

Matthew deltok også på landsleiren i Stavanger, og vi håper å se han igjen på flere leirer i Norge.

En liten kaffepause med sjokoladekjeks og en gammel speidervenn fra Australia.