Lederen for den norske kontingenten, Peik Næsje har med seg nesten 600 norske speidere, ledere, ISTere og stab på jamboree til West-Virginia. Blant dem er også resten av familien.

– Det er bonus å kunne oppleve et stort speidereventyr og i tillegg gjøre det sammen med familien, sier Peik.

Samme opplevelse på ulike måter

Mens han er kontingentleder, er kona Line troppskontakt i staben, og døtrene Camilla og Henriette er troppsassistenter i Tropp 2. Sønnen Christoffer deltok ikke på jamboreen denne gangen, men var innom på besøk. I Japan for fire år siden var alle sammen deltakere.

– Alle gjør forskjellige oppgaver og da har vi også hatt den samme opplevelsen med forskjellige innfallsvinkler. Og det bringer inn en ekstra dimensjon, sier Peik. – Vi var alle sammen i Japan og jeg er veldig glad for at alle fikk en jamboreeopplevelse også denne gangen.

Hyggelig å ha noe felles

– Det blir veldig interessant å komme hjem og sammenligne alles erfaringer fra leiren. Så vi får egentlig en ny leiropplevelse når vi kommer hjem og setter sammen de ulike puslespillbitene, sier Camilla Næsje. Hun er troppsassistent sammen med søstera Henriette i Tropp 2.

– Når vi bruker så mye tid på et prosjekt, er det koselig at vi gjør det sammen. Det er hyggelig å ha noe felles, sier Camilla Næsje.

Hun var også troppsassistent på jamboreen i Japan, men på denne jamboreen er hun leder sammen med søstera si for første gang.

Søstertid

– Det er veldig koselig. Når speiderne er til stede er vi speiderledere, men når alle har lagt seg prøver vi å ha litt søstertid, og det er veldig deilig. Da går vi og dusjer og står og pusser tennene sammen og prater og fjaser litt, ler Camilla.

Familien Næsje er ikke de eneste som stiller med flere familiemedlemmer på jamboreen. Flere av lederne i tropp har barn som er speidere i andre tropper. Noen har søsken i samme tropp, mens andre søskenpar er spredd på to tropper. Og både ISTere og stabsmedlemmer har barn som er med som speidere.