Tirsdag ettermiddag greide speiderne i Tropp 10 det norske herrelandslagsspillere sjelden klarer: De slo England på fotballbanen.

– Det var så digg å få has på dem, altså, utbryter banens beste, Simen Rønning Johansen. – De var så selvsikre og så var de digre karer som trudde de var verdensmestre. Så da var det bare så digg å vise dem hvordan norsk fotball fungerer.

Sjanserikt og gjørmete

Den engelske keeperen fikk mye å gjøre mot det norske laget.

Det norske målet kom tidlig i første omgang, i Norges første kamp i en 12-nasjonersturnering dratt i gang av den italienske troppen i underleir A1. Eller, om det blir ei 12-nasjonersturnering er noe usikkert, da verken Sverige eller et par av de andre landene møtte opp til sin første kamp. Det ble uansett en 8 minutter lang kamp med mange sjanser og harde taklinger, på et underlag prega av et par kraftige regnskyll som akkurat hadde truffet leiren.

Men hva er det norske speidere får til som det norske herrelandslaget mangler, i møte med England på fotballbanen?

Gir råd til herrelandslaget

Simen i duell med den engelske keeperen. Simen ble kåra til banens beste av supporterne.

– Jeg trur det skyldes at på det norske landslaget så er det noen driblere, mens her er det noen litt brutale også, og det mangler de på det norske landslaget. Vi var brutale mot England, og de ble sure. Det liker jeg, sier Simen.

Selvtilliten er det ingenting å si på før Norge møter Sveits i neste kamp i gruppespillet litt seinere i kveld.

– Vi går for å vinne. Det er så dumt å gjøre noe annet, avslutter Simen, før han stiller opp til lagbilde sammen med resten av laget.